előadások

NÉZD VISSZA KORÁBBI ONLIE ELŐADÁSAINKAT

Minden, amit tudni akartál a hipnózisról, de sosem merted megkérdezni. Rövid összefoglaló arról, hogy mi a hipnózis, milyen fajtái vannak, hogyan idézzük elő és oldjuk fel az állapotot, mi történik egy hipnózis alatt. Továbbá beszélünk arról, hogy mik a leggyakrabban alkalmazott technikák, milyen területek alkalmazhatjuk ezt a módszert, mi a hipnoterápia. 

Nézd meg Fehérvári Dóra, pszichológus előadását.   

A különböző játszmák áthatják a mindennapjainkat és az élet minden területén megjelenhetnek. Hányszor volt már, hogy valakinek csak azért nem válaszoltunk az üzenetére, mert korábban ő se válaszolt nekünk olyan gyorsan? Vagy hogy egy veszekedés után dacból, csak azért sem kezdeményeztük a probléma megbeszélését? Miért is kezdünk bele a játszmákba? Milyen fajtái vannak? Hogyan lehet kiszállni belőlük?

Nézd meg Takács Enikő, pszichológus előadását.    

A mai napig nagyon sokat beszélünk az anyaságról és az anyák szerepéről, miközben megfeledkezünk az apákról. Beleivódott a mindennapjainkba, a kultúránkba, hogy milyen fontosak az anyák, hogyan lehet valaki jó anya, hogy anya csak egy van és az anyává válás ösztönös. De mi a helyzet az apákkal? Milyen jelentősége van a férfiaknak a családban és gyereknevelésben? Az apaság is ösztönös? 

Nézd meg Halasi Eszter, pszichológus előadását.     


Az egyik legszebb dolog az életben az, ha olyan célokért dolgozhatunk és fejlődhetünk, amelyek fontosak számunkra. A legtöbbünk számára nem is kérdés, hogy ezekért a célokért megéri a végtelenségig és még azon túl is kitartani, és soha nem feladni - de vajon tényleg így van? Vagy lehetséges, hogy néha jobb kimondani: ezt most el kell engedni? És vajon honnan tudhatjuk, mikor jön el ez a pillanat? 

Nézd meg Herendi Kata pszichológus, szakfordító, a Pszichoforyou online pszichológiai magazin vezető szerkesztője és szerzője, a 20 önismereti kérdés és válasz című könyv társszerzőjének előadását. 

"Ha két végén égetjük a gyertyát, hamar elfogy. Miért lenne ez másként a szakmai életünkben? Mi az ára annak, ha 10-12 órát dolgozunk naponta? Ha "csak még elküldöm ezt az e-mailt" este 11-kor? És ha a hétvégéket, a hétköznap elmaradt munkával töltjük? Milyen hatása van annak a taposómalomnak, amit úgy hívunk 21. század? Mi az a kiégés egyáltalán, hogyan ne jussunk el odáig? És mit csináljunk, ha már tapasztaljuk a tüneteit?"

Nézd meg Weintraut Rita, pszichológus előadását.  

Valószínűleg mindannyiunkkal előfordult már életünk során, hogy halogattunk - akár tanulmányaink alatt, akár munkánkban vagy magánéletünkben. Ez apróbb hétköznapi feladatoktól kezdve a jövőnket meghatározó egészen komoly döntésekig lehet hatással életünk különböző területeire.
De vajon milyen módjai, típusai vannak a halogatásnak, és mivel állnak kapcsolatban? Hogyan befolyásolhatják szorongásaink, kötődési mintáink, önértékelésünk azt, hogy milyen mértékben és minőségben halogatunk? 

Nézd meg Pásztor Klaudia, pszichológus előadását.  

"A fogyatékosság nem lehet gátja a sikernek." Stephen Hawking
A fogyatékosság, fogyatékos emberek megítélése sokat változott a történelem során. Bár napjainkban már sokkal kedvezőbb ez a helyzet, fogyatékossággal élő embertársainknak még mindig súlyos előítéletekkel kell szembenézniük. Mit gondolunk a fogyatékos emberekről? Miért gondolkodunk így? Képesek ők is teljes életet élni? 

Nézd meg Kármán Bianka gyógypedagógus, interkulturális szakértő 

Megéri vajon a múlttal foglalkozni, ha folyton azt halljuk, hogy éljünk a jelenben és koncentráljunk a jövőnkre? Mennyire élhetjük meg a jelenünket tudatosan a múlt feldolgozása nélkül? Számít vajon, hogy a felmenőink hogyan éltek, miben hittek? Ezeket a kérdéseket érdemes lehet feltenni magunknak az életünk egy pontján. Főképp, ha arról döntünk, hogy milyen módon szeretnénk az életünket élni és kikkel szeretnénk megosztani azt. A transzgenerációs mintázatok hatásait fogjuk körbejárni.

Nézd meg Martin Dóra, pszichológus előadását. 

Alapvető emberi szükségletünk, hogy egy közösség tagjának érezzük magunkat, de legtöbbünk egyszerre több csoporthoz is tartozik. Jelen vagyunk olyan közösségekben, mint a család, munkahelyi-, iskolai-, hobbi- vagy edző csoport. A különféle társaságokhoz tartozás, különböző szerepek megélésére is késztet minket. De valójában, hogyan befolyásol minket a közösség, amiben élünk?Mennyiben torzul a viselkedésünk, a ránk ruházott szerepek hatására? 

Nézd meg Koch Boglárka Lilla, pszichológus előadását.  

Évről-évre egyre többekben merül fel az a gondolat, hogy külföldön folytatnák az életüket. Ennek számos oka lehet, de a világ végérvényesen kinyílt, és egyre többen mernek nekivágni az ismeretlennek. A külföldre költözés vitathatatlanul az egyik legnehezebb döntés, idegenben élni pedig a leginkább kihívásokkal teli időszak az ember életében. Milyen pozitív és negatív változások jöhetnek létre? Hogyan tehetjük könnyebbé a nehezebb időket? 

Nézd meg Korényi Zsófia, pszichológus előadását.

Jobb élet? Magabiztosság, izgalmasabb szex, több megtakarítás, hogy érheted el? 5 tipp a tökéletes hajkoronáért? Ilyen és ehhez hasonló mondatokkal találkozunk szerte a médiában, akár egészen kiskorunk óta. Hogyan hat ez ránk?  Mennyire lehet követni, vagy kell-e követni a közösségi médiában megjelenő tökéletes élet látszatát? Miképpen alakul az önértékelésünk, testképünk, önbecsülésünk ezek függvényében?

Nézd meg Gáspár-Nagy Mariann, pszichológus előadását.

Kiből lehet kiközösített? Miért rekesztenek ki valakit, miért pont őt? Léteznek karakterek, áldozat alkatok, akik nagyobb eséllyel sodródhatnak ebbe a szerepbe? És miről szól a bántalmazó oldala? Miért van szüksége rá, hogy durva legyen? Mi az ő torzulása? Van-e kiút a kiközösítettségből, hogy lehet túlélni és később gyógyítani azokat a jóvátehetetlen sérüléseket, melyeket az önbecsüléssel okoz? 

Nézd meg Barkász Heléna, klinikai szakpszichológus előadását.

A robotok és humanoid (emberszabású) robotok jelenléte a hétköznapokban, már nem egy távoli fantasy elképzelés. Napjaink gyorsuló vívmányai, már számtalan háztartásba beköltöztették a robotokat. Azt viszont még nem is sejtjük, hogy ez milyen lélektani és kapcsolati következményekkel járhat. Hogyan torzítja, majd emberi mivoltunkat a gépiesített másaink jelenléte? Hogyan hathatnak szociális kapcsolatainkra a "tökéletes társak" jelenléte?

Nézd meg Koch Boglárka Lilla, pszichológus előadását. 

KORÁBBI ELŐADÁSOK

Takács Enikő 

Hazugságok hálójában

Tari Annamária 

A XXI. századi párkapcsolatok

Hammer Zsuzsanna 

Szinglilét, kényszer vagy életstílus? 

 Baráth Noémi 

Hétköznapi bántalmazás 

Herendi Kata

Karácsonyi ál/lom

Iványuk Áron 

A boldogságtól való félelem

Koch Boglárka Lilla 

Virtuális valótlanság

Orvos - Tóth Noémi 

Otthonról hoztam! - családi örökségek/szokások, családi minták, önimádók a családban

Révész Renáta

Megbékélni a halállal és feldolgozni a gyászt

 Záborszky Zsófia 

1+1=3 - A családdá formálódás misztériuma

Velez Csaba 

Párkapcsolati és szexuális nehézségek 

Kozma-Vízkeleti Dániel

"Mi a csajos, mi a pasis - és hogyan találkoznak ők?"