események

Kapcsolódás a kamaszokhoz - a mai serdülők a holnap felnőttjei

Honnan tudjuk, hogy mikor lép be a gyermek a kamaszkorba és meddig fog az tartani? Hogyan alakul a család élete, ha a gyermek serdülő korba lépett? Hogyan is vannak a mai tinédzserek? Hogyan hat a serdülőkre, ami most a társadalmunkban történik? Milyen lehet most kamasznak lenni? Milyen kérdések foglalkoztatják őket? Mások-e a mostani kamaszok? Milyen hatással volt rájuk a COVID-19? Hogyan tudunk hozzájuk kapcsolódni és hogyan tudjuk a legmegfelelőbben támogatni őket? 

Ezekre és hasonló kérdésekre keresem a választ rövid áttekintő előadásomban. A tudomány az ifjúkort a gyermek és felnőttkor közötti átmenetként definiálja. A serdülőkort egyben normatív krízisnek is tekintjük, amiben a megújulás lehetősége is benne rejlik. Iskolapszichológusi munkám során a gyerkek mentális egészségromlása mellett azt is tapasztalom, hogy egyre több fiatal szeretne és mer segítséget kérni. A beszélgetésen lehetőségünk lesz végignézni, hogy milyen segítségre is számíthat egy serdülő, illetve, hogy a szülei hogyan tudják őt ebben támogatni."

A gondolatébresztő előadást Fazekas Dóra pszichológus tartja, hogy aztán mindannyian bevonódva közösen elmélkedjünk, vitázzunk vagy épp egyetértsünk, de mindenképpen véleményt   formáljunk.


Időpont: 2022. május 18.

Kapunyitás: 18:00
Kezdés: 18:30

Helyszín: Lumen Kávézó - Budapest, VIII. kerület, Horánszky utca 5.

Jegyár:

Online szóló jegy: 1600 Ft
Online páros jegy: 3000 Ft

Jegyvásárlás: https://tixa.hu/pszichopont_FD_kapcsolodasakamaszokhoz 

Helyszíni jegy: 2000 Ft


Helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

A rendezvényről fényképek készülnek.