Koch Boglárka Lilla

Koch Boglárka Lilla vagyok, okleveles pszichológus, pszichopedagógus, család- és párterapeuta jelölt.

Pszichológusként a Károli Gáspár Református Egyetem, klinikai és egészségpszichológia szakán, míg pszichopedagógusként az Eötvös Loránd Tudományegyetem Gyógypedagógiai Karán végeztem.

Munkám során igyekszem, minél több szempontból megvizsgálni az adott problémát vagy élethelyzetet, hogy így egy átfogó képet kapva segítsem a hozzám fordulókat. Elsősorban pszichológiai tanácsadással, valamint család- és párterápiával foglalkozom. Korábban dolgoztam a Hospice ellátásába tartozó daganatos betegek és hozzátartozóik támogatásával. Fő kutatási területeim közé pedig a hazugság pszichológiája és a közösségi oldalak lélektana tartozik.

Elsőszámú célkitűzésem a pszichológia tudományának népszerűsítése, hétköznapibbá és kézzelfoghatóbbá tétele, így nagy örömmel tartok meghatározott témájú pszichológiai előadásokat különböző rendezvényeken, színtereken.

A PszichoPont elődjének, a 0. kerületnek az ötlete is azzal a céllal fogalmazódott meg bennem, hogy a lélektan útvesztői ne is legyenek olyan félelmetes útvesztők. Merjünk beszélgetni nehezebb témákról is, elkezdjünk egymásra figyelni, véleményt alkotni és elfogadni. 


KÉPZETTSÉG

  • 2020/21: Magyar Családterápiás Egyesület 80 órás rendszerszemléletű családterápiás szupervízió (kiképző: Dr. Túry Ferenc)
  • 2019/20: Magyar Családterápiás Egyesület: 80 órás rendszerszemléletű családterápiás szupervízió (kiképző: Kozma-Vízkeleti Dániel)
  • 2018/19: Magyar Családterápiás Egyesület: 200 órás elméleti és módszertani képzés (kiképző: Kozma-Vízkeleti Dániel)
  • 2014/15: Magyar Családterápiás Egyesület: 150 órás önismereti képzés (kiképző: Kozma-Vízkeleti Dániel)
  • 2015 - 2017: Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kar Klinikai- és Egészségpszichológia Szakirány - okleveles pszichológus
  • 2012 - 2015: Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kar Pszichológia Szak - viselkedéselemző
  • 2009 - 2013: Eötvös Loránd Tudományegyetem Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar - gyógypedagógus, pszichopedagógus

PUBLIKÁCIÓ

  • 2015: Magyar Pszichológiai Társaság XXIV. Nagygyűlése Lélek-net a léleknek: "A közösségi oldalak, mint hazugságaink iskolái" címmel